Lige hjemkommet i 1999

September 1999 
Her er S90'eren lige ankommet og taget af traileren. Den ser nu helt pæn ud i betragtning af den har stået i en kælder i 30 år!

Historien 
Efter et tyveri  i 1968 var karburatoren borte, og maskinen kom aldrig i gang igen. Den blev sat i en dejlig varm kælder og en fabriksny karburator bestilt.. 

Motor før den blev afrenset

Istandsættelse

Rustbeskyttelse af stellet indvendig

Lakken bag chrompladerne på tanken blev poleret op og brugt som farveprøve. Farven passede præcis med VW Marsrød A3A. Efter sandblæsning blev steldelene lakeret med to-komponentlak. Det blev gjort med en Wagner-sprøjte og var ganske svært, idet partiklerne fra sprøjten er ret store og svære at få til at løbe sammen uden at danne løbere. Resultatet blev dog acceptabelt, men næste gang bruger jeg en trykluftsprøjte. Til venstre ses stellet blive tørret efter hulrumsbeskyttelse med Tectyl. 

Tanken blev vandslebet, grundet, og lakeret. De originale emblemer er intakte med inskriptionen S90.

Sikke et virvar af ledninger

Hvordan var det nu det var? Det ser rodet ud, men Hondas farvemarkeringer er stort set ikke til at tage fejl af. Alt på denne cykel er originalt og stort set ubeskadiget. Det klamphuggeri man ofte ser især på det elektriske, findes ikke her. Det er en fornøjelse at samle. Alle stik kontrolleres/renses og smøres med siliconefedt inden samling.

Forgaflen er monteret og forsynet med nye originale gummibælge. Der er købt et nyt originalt gaskabel. Desværre er de andre kabler udgået af Hondas sortiment. Lyddæmperen kan desværre heller ikke skaffes. Visse, meget få dele fra CD 50 passer på S90. Det drejer sig f. eks. om grebklinger, lyskontakter og styrlås. Kablerne fra CD 50 passer ikke helt, men kan tilpasses.

Motor efter afrensning 2002

Så lykkedes det endelig. Alt samlet, benzin på, tre tråd og den går som en drøm - Efter 30 år. Den var OK dengang og er det fortsat.
Der skal lige fyldes sort farve i HONDA-bogstaverne på venstre side af motoren.

På Yahoo findes en diskussionsgruppe for Honda S90 Klik HER
 
Jeg har til mig selv og en bekendt købt støddæmpere, karburator, luftfilterhus, baglygte m. m.  Støddæmperne tog mere end 8 uger at få hjem. Fra
Gennem diskussionsgruppen har jeg fået kontakt med en sælger i Malaysia, som også har dele på Ebay. Hos ham har jeg bestilt (og betalt) for en ny lyddæmper, et sæt eger til begge hjul og et sæt spejle. Pris inkl. luftfragt ca. 2.000,- kr.
Desværre var lyddæmperen dårlig kvalitet, men dog brugbar. Egerne var 20 mm kortere end de originale, så hjulet i givet fald skulle ringes op på en anden måde. 2.000 kr. lige ud af vinduet. Nu har jeg købt de rigtige dele hos Van i USA, men prisen blev også en anden.
I Australien  har jeg købt et sædeovertræk, så sædet kan blive renoveret.
I Holland har jeg købt div. smådele som f. eks. indikatorlamper og speedometerkabel.

 

Se tekniske specifikationer her
Opdateret 12. april 2015